Treignac en Chamberet

Fleur de Lys Bleue ligt tussen de historische dorpen Treignac en Chamberet in. Vooral Treignac heeft een rijke historie. Het dorp heeft een rijkdom aan middeleeuwse gebouwen, kerken en pleinen met mooie fonteinen. De brug over de rivier Vézère stamt zelfs uit de 12e eeuw. Je zou met wat voorstelling zo maar een ridder of jonkvrouw te paard verwachten in de prachtige straten van het dorpscentrum.

Het dorp zelf is van alle gemakken voorzien; fijne terrassen om van de lokale lekkernijen te proeven en in de zomermaanden de bijzondere lokale producten die te koop worden aangeboden op de vrijdagavond markt.

Treignac

Het dorp Chamberet stamt uit dezelfde periode en huist een bijzonder museum; Maison de l’Arbre et de la Nature. Een licht educatieve souvenir winkel vormt de entrée voor het mooie park. Er wordt slechts een kleine entrée prijs gevraagd, maar dat is het ook wel waard. De mooie natuur, de fauna en bijzondere insecten en dieren nodigen uit tot een rondwandeling en de diverse wisselende tentoonstellingen over het park maken ieder bezoek weer uniek. Een prachtige plek voor klein en groot.

chamberet