In de omgeving zijn bijna ontelbare kastelen, burchten en ruïnes te vinden. Prestigieuze bouwwerken uit de middeleeuwen of iets recenter; maar allemaal van een schitterende architectuur:

Kasteel Hautefort

Vlakbij de stad Montignac staat het kasteel Hautefort, dat gebouwd is op een voormalig Romeins kampement. Prachtige meubels, enorme vertrekken en een imposante Engelse tuin van zo’n 30 hectare groot; een bijzondere ‘reis’ door de 17e eeuw.

Arnac-Pompadour

In dit dorpje staat het kasteel van Madame de Pompadour die in de 15e eeuw haar stempel drukte op wat nu het ‘paardendorp’ van Frankrijk heet. Hier vindt u namelijk ook de meest prestigieuze paardenfokkerij van het land. Op en rond de paardenrenbaan vinden bijzondere evenementen plaats waaronder een werkelijk spectaculair vuurwerk op 14 juli, waarbij het kasteel als achtergrond dient.

Ségur-le-Chateau

Meer een ruïne dan een kasteel, maar nog even indrukwekkend. Het is een officieel historisch monument uit de 12e eeuw en staat in het gelijknamige dorp dat tot één van de 100 mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Een betoverend dorpje gebouwd tegen de rotsen met slingerende smalle straatjes. Wandelen door dit dorpje doet je de tijd vergeten.

La Maison du Patrimoine

Een museum in het havenstadje Argentat met bijzondere objecten uit de tweede ijzertijd (450 – 50 voor Christus) en haar bewoners en schippers. Er zijn demonstraties van de oude manier van varen met de Gabare, de traditionele boot uit Argentat.

Musée de l’Évêché

De stad Limoges staat bekent om zijn porselein en émaile. In dit museum zijn stukken uit de 15e tot de 17e eeuw te bewonderen. Niet alleen dit museum, maar ook het ‘cimentière de porcelaine’, het kerkhof van porselein van Louyat in Limoges is een aanrader. De kunst van emailleren en porselein decoreren is hier uitbundig te zien.

Musée Labenche

In de middeleeuwse stad Brive-la-Guillarde staat dit prachtige gebouw waar het museum voor Kunst en Geschiedenis in gevestigd is. Het pand is in Renaissance stijl opgetrokken en op zich al een lust voor het oog.