Fleur de Lys Bleue ligt tussen de historische dorpen Treignac en Chamberet in. Vooral Treignac heeft een rijke historie. Het dorp heeft een rijkdom aan middeleeuwse gebouwen, kerken en pleinen met mooie fonteinen. De brug over de rivier Vézère stamt zelfs uit de 12e eeuw. Je zou met wat voorstelling zo maar een ridder of jonkvrouw te paard verwachten in de prachtige straten van het dorpscentrum.

Het dorp zelf is van alle gemakken voorzien; fijne terrassen om van de lokale lekkernijen te proeven en in de zomermaanden worden lokale producten te koop aangeboden op de vrijdagavondmarkt.

Het dorp Chamberet stamt uit dezelfde periode en huist een bijzonder museum; Maison de l’Arbre et de la Nature. Een licht educatieve souvenirwinkel vormt de entree voor het mooie park. Er wordt slechts een kleine entreeprijs gevraagd, maar dat is het ook wel waard. De mooie natuur, de fauna, de bijzondere insecten en dieren nodigen uit tot een rondwandeling. De diverse wisselende tentoonstellingen over het park maken ieder bezoek weer uniek. Een prachtige plek voor klein en groot.