Je kunt er eigenlijk vanuit gaan dat de omgeving van Fleur de Lys Bleue van oorsprong al gemaakt is voor de sportieve vakantieganger of bezoeker. Een overvloed aan water in de diverse rivieren en meren maken het al een paradijs voor de watersporter. Maar hier nog een aantal tips om uw vrije tijd sportief actief door te brengen:

Wielersport of fietsen

Het landschap van de Corrèze is afwisselend heuvelachtig waardoor fietsen op diverse niveaus mogelijk is. Je kunt uit verschillende fietsroutes kiezen die van de zogenaamde vlakke wegen of juist heuvelachtige routes uitgaan. Van extreem mountainbiken tot het snelle wielrennen of van terras naar terras fietsen….alles is mogelijk en de diverse soorten fietsen zijn ook te huur bij “Sport Vézère” in Treignac.

Wandelen

Er zijn de meest prachtige wandelroutes uitgestippeld door het “Office du Tourisme” in Treignac. Soms ook onder begeleiding. Kilometers aan wandelpaden brengen u op de meest prachtige plekken in de omgeving en laten u genieten van de vergezichten of historische gebouwen.

Golfen

In de nabije omgeving van Fleur de Lys Bleue bevinden zich 10 golfbanen waarvan er 6 een parcours met 18 holes hebben. Je kunt als toerist of bezoeker van de golfcourse een ‘golf-pass’ aanschaffen, zodat je tot alle 10 de golfbanen toegang kunt hebben. Deze pas is te koop via www.golfenlimousin.fr. Mocht u hulp nodig hebben, kunnen wij dit samen met u regelen tijdens uw verblijf bij ons in de chambres d’hôtes.

Parapenten

Indien u de omgeving eens vanuit een ander perspectief wilt zien, kunt u vanuit Suc au May een parapentvlucht boeken. Dit is via “Sport Vézère” in Treignac te bespreken. Zowel solo als een tandemvlucht zijn te reserveren.

Karten

Bij het dorpje Lubersac is een kartbaan waar jong en oud (vanaf 12 jaar) eens lekker kunnen racen in professionele karts. Lubersac ligt ongeveer een klein uurtje rijden vanaf Fleur de Lys Bleue.

Ballonvaren

Via hetzelfde toeristisch informatie- en sportcentrum “Sport Vézère” in Treignac zijn ballonvaarten te boeken. Werkelijk een unieke, stille en spectaculaire manier om de Corrèze te bewonderen vanuit de lucht.