Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaart stad van Frankrijk en vernoemd naar de Rots waar de stad tegenaan gebouwd lijkt te zijn; Roc Amator, de rots van St. Amadour. De stad is dan ook een beroemde tussenstop op weg naar Santiago de Compostella in Spanje.

U bereikt Rocamadour na ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Fleur de Lys Bleue. Helaas is het stadje minder toegankelijk voor ouderen of minder validen door de zeer steile straatjes en hellingen. Rocamadour is namelijk in 3 etappes tegen de rots aan geplaatst. Allereerst onderaan het dorp bij de 13e-eeuwse toegangspoort, daarna het deel van de ‘Grand Escalier’, de ‘Grote Trap’ en uiteindelijk helemaal bovenaan wordt u beloond met de 7 heiligdommen die werkelijk van een adembenemende schoonheid zijn.

Let op, om alles te mogen bezoeken moet u wel gepast gekleed gaan. Een minirok, een mouwloos T-shirt of hemd of korte broek en andere weinig verhullende kleding is niet toegestaan. Dus neem iets extra’s mee om toch die hoogtepunten te kunnen bezoeken. U zal er geen spijt van krijgen.