Op ongeveer een uur rijden van Fleur de Lys Bleue bevindt zich een groter meer. Lac de Vassivière is een bijzondere toeristische trekpleister zonder de overdreven drukte. Het meer heeft onder andere een eiland, diverse stranden, een aantal haventjes en uitgebreide recreatiemogelijkheden voor jong en oud.

Je kunt een rondvaart maken of zelf een boot huren om te zeilen of te vissen. De oevers zijn geschikt om paard te rijden, uitgebreid te wandelen of eenvoudigweg te genieten van het geweldige uitzicht en om de diverse kleine en rustieke dorpjes rond het meer te bezoeken.

Het eiland in het meer is met een treintje, een loopbrug of per boot te bereiken vanaf de westelijke oever en een bezoek meer dan waard. Er is een museum met prachtige kunstwerken er in en er omheen en regelmatig wisselende exposities.

Voor de echte durf-als (van alle leeftijden), is er een klimpark aan de rand van het meer, tussen Vauveix en Broussas. Je kunt hoog tussen de bomen klimmen en voor verschillende leeftijdscategorieën zijn er geschikte niveaus en sta je onder deskundige leiding om het bomenpad tot een goed einde te ‘bedwingen’.

Net ten noorden van Lac de Vassivière kunt u de ‘Niagara van Limousin’ bezoeken; de cascades des Jarrauds worden in de volksmond zo genoemd omdat de watervallen samen met het kasteel St. Martin behoorlijk indrukwekkend zijn.

Met andere woorden, dit meer is wellicht over meerdere dagen verspreid een ware ontdekkingsreis waard; er is namelijk teveel te beleven om op te noemen.